ClickCease

המכללה הלאומית מכון התקנים

קורס הכשרת ראש צוות HACCP

 המכללה הלאומית מכון התקנים

קורס הכשרת ראש צוות HACCP

המכללה הלאומית מכון התקנים מציעה קורס הכשרת ראש צוות HACCP.


הלימודים מתקיימים בתל אביב.

מידע כללי

מטרת הקורס להקנות מיומנויות לניהול צוות HACCP כדי להוביל תהליך של הקמת מערכת HACCP בארגונים בתחום המזון והמשקאות, ארגוני הסעדה, בתי אריזה חקלאיים ותעשיית האריזות.

HACCP הינה שיטה לניהול מערכת בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points)למניעת הפצת מוצרים שאינם בטוחים לשימוש.

כיום, יותר ויותר ארגונים העוסקים במזון ובחקלאות נדרשים לקיים מערכת ניהול בטיחות מזון המבוססת על עקרונות ה- HACCP .

ככל שצוות ה- HACCP מקצועי יותר ומיומן יותר בשיטה, כך גדל הסיכוי להצלחת הטמעת התקן בצורה טובה בארגון, וכמובן הגברת בטיחות המוצר.

מטרת הקורס להקנות מיומנויות לניהול צוות HACCP כדי להוביל תהליך של הקמת מערכת HACCP בארגונים בתחום המזון והמשקאות, ארגוני הסעדה, בתי אריזה חקלאיים ותעשיית האריזות.

קהל יעד

הקורס מיועד עבור מועמדים לתפקיד ראש צוות HACCP או אנשי צוות מכהנים, יועצים בתחום מערכות ניהול בטיחות מזון המשמשים ראשי צוות HACCP בארגונים, מנהלים ועובדים במפעלי מזון.

משך הלימודים

16 שעות אקדמיות

המפגשים מתקיימים בין השעות 16:00 - 08:30

תכנית הלימודים

  • הכרת דרישות התברואה על פי הקודקס אלימנטריוס של ארגון הבריאות העולמי (O.H.W)
  • חמשת הצעדים המקדימים ל- HACCP
  • שבעת עקרונות ה- HACCP על פי מסמך קודקס אלימנטריוס של ה- O.H.W
  • אימות ותיקוף
  • ביצוע הערכת סיכונים וקביעת נקודות קריטיות בתהליך
  • תרגול הקמת מערכת ניהול בטיחות מזון
  • ניהול צוות HACCP על פי דרישות בין-לאומיות

תעודה

לבוגרי הקורס תוענק תעודה חתומה מטעם מכון התקנים הישראלי
תחומי לימוד נוספים בהמכללה הלאומית מכון התקנים
אנרגיה ואיכות הסביבה